Agapornis Personatus

Zuivere A.personatus bleken een tiental jaren terug zeer moeilijk te vinden en als je er dan ergens tegenkwam waren ze van bedenkelijke kwaliteit. De meeste vogels die je toen op verkoopsites tegenkwam waren klein van formaat en hadden wat rood op de borst, en als je er eentje vond die goed was, en er een proefparing mee deed met een blauwe, dan lagen er ook blauwe jongen in het nest. ( NIET ZUIVER DUS !!! )

Daarom wou ik de uitdaging aangaan om een zo perfect mogelijke wildkleur personatus te gaan kweken. Na veel zoeken ben ik nadien bij een oudere man terecht gekomen die wegens gezondheidsredenen ging stoppen met de hobby. Hij had naast vele mutatie's nog 3 koppels forse wildkleuren met een mooie gele nekband.

Hij gebruikte deze om splitvogels uit te kweken, zo kon hij forsere mutaties verkrijgen. Ik had ze meteen overgekocht voor een klein fortuin, want voor mij waren dit vogels die mij direct 5 jaar verder brachten om tot mijn doelstelling te komen. Na één ronde hiervan gekweekt te hebben was ik blij dat ik dit gedaan had, want ze hadden mij al prachtige jongen bezorgd. Ik ging uiteindelijk verder met deze 3 koppels en hun jongen en later heb ik dan nog enkele forse vogels aangeschaft bij enkele zeer gekende Duitse kwekers die ook al jaren wildkleuren kweken op kwaliteit. Uiteindelijk was mijn doelstelling bij de A.personatus bereikt en zijn er al heel wat van onze nakomelingen verhuisd naar liefhebbers uit verschillende landen zoals: Spanje, Frankrijk, Nederland, Portugal, Italië, Denemarken en ja zelfs naar de Filippijnen en Venezuela.

Later zijn er ook nog wat andere kleurtjes bijgekomen.

Het leuke aan deze hobby is dan ook de contacten die je opbouwt met mensen over de hele wereld. Tegenwoordig is de agapornidenwereld door het internet, Facebook , Messenger etc... toch wel zeer klein geworden. Elk jaar heb ik hier dan ook heel wat bezoek van buitenlandse vrienden die dezelfde hobby beoefenen.

 

MOMENTEEL BEN IK OOK BEZIG OM OP EEN VERANTWOORDE WIJZE DE OPALINE FACTOR TE TRANSMUTEREN OP PERSONATUS !

Momenteel zit ik aan de achtste generatie, ook wel F8 genoemd.

BELANGRIJK: DE GEZONDHEID EN VERZORGING GAAT VOOR ALLES !

Twee maal per jaar worden er enkele willekeurige vogels uit het hok genomen om te laten testen op polyoma. Dit gebeurt ook bij elke nieuwe aangekochte vogel voor hij op het hok mag komen. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn. Bij kwekers die het niet nauw nemen met het proper maken van de hokken zal er nooit een vogel aangekocht of geruild worden.